Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt enkla sätt att se julen jag var med på sedd utifrån mig själv inifrån...


Jag har varit på jul...!


Jag har varit på jul...!

På alldeles riktigt...!

Med julklappar, julsång, julgran och julmat.

Med barndomar, ungdomar, vuxna och ålderdomar...

Allt på riktigt...!

Den som gjorde de största ögona var nog, ändå jag...

Inte barndom, ungdom eller ålderdom, ej heller de vuxna...!

En annan planet hade jag fått tillträde till...

Med godkänt pass och allt...

Satt gjorde jag och och inmundigades allt det goda...

Barndomens blick när de klapparna tog tag...

Ålderdomen med tindrande ögon och sångboken nära glasen på näsan...

De vuxna springandes runt med anka, stek och godis...

En katt som långt uppe på ett skåp låg, undrandes vad som stod på...?

En hund som ville vara med om allt...

Ett skratt, lite gråt och ett alldeles speciellt smil...

Ett speciellt smil som från mig kom...

När jag tog del av detta allt...

Tog del av...

Var en del av...!

Allt detta som blev bjudet mig från första parkett...

Allt...!

På alldeles riktigt...




Fri vers av Finn Jensen
Läst 420 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-01-09 21:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Finn Jensen