Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dö kan jag göra en annan dag.

Blott nyfikenheten håller döden stången,
han står där nedanför balkongen.
Blott ett steg, eller ska man kalla det hopp?
Är allt som är kvar innan livet tar stopp.

Jag lägger mig på sängen och blundar stilla,
men mörker behöver inte vara illa,
det är ju bara avsaknad av ljus.
Hopp finns trotts att drömmar blivit grus.

Men borde inte en människa vara stark?
Pissa njursten utan att skrika och säga nej till knark.
Är det inte min plikt att stanna och klura på livets kod
så att efterlevande får njuta av mina stordåd?

Folk kommer nog att sakna mig på något sätt
Tänker jag och ler lite lätt.
Jag faller för charmen av mitt eget jag.
Dö kan man göra en annan dag.




Bunden vers (Rim) av Johanness
Läst 358 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-09-27 13:00



Bookmark and Share


  ellenheiman
håller*
2011-10-07

  ellenheiman
haller med Tankekraft!
2011-10-07

    Tankekraft
Åh, sista raden..

"Jag faller för charmen av mitt eget jag.
Dö kan man göra en annan dag"

Så snyggt!!
2011-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Johanness
Johanness