Taggad som SciencePoetry http://bit.ly/scipoetry

Kärleken är både vetenskap och poesi i förening

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Taggad som SciencePoetry http://bit.ly/scipoetry

Kärleken är både vetenskap och poesi i förening




Kolbaserade livsformers potential (Tema SciencePoetry)

 

Kolatomen är den gemensamma

nämnaren i våra kända livsformer

Vi vet inget annat liv

fast svavel, kisel och andra substanser

lär kunna göra detsamma

När vi nu försöker famla oss vidare

bland vårt släktes utvecklingsalternativ,

att bemästra befolknings och klimatproblem

mat, vatten och livskvalitet,

får vi lägga på några extra kol

Subatomärt är vi långt från ödeslösningarna,

långt från det vi vill för våra barn och deras barn,

att beredas i våra beslutande instanser

Tar vi våra samlade ansvar

Förstår vi problemens alla nyanser?




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 275 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-09-28 21:40



Bookmark and Share


  Johanness
Kul idé med SciencePoetry. Mina föräldrar har en bok (kommer varken ihåg titel eller författare), eller diktsamling om evolutionen med utgång från grönalgen. Den skulle kanske kunna vara till inspiration. Har själv tänkt läsa den och kan nämna författare och titel sedan.
2011-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström