Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Peta på mig, jag vill känna kontakt.

Peta på mig med något vasst så att jag vaknar,
men inte något för vasst så att det gör ont.
Kanske på armen någonstans,
men undvik kärringnerven.
Jag vill känna mitt medvetande.
Vakna upp och vända spiralen,
men jag är rädd för smärtan.

Peta på mig med något kallt så att jag vaknar,
men inte något för kallt så att jag börjar frysa.
Kanske på benen någonstans,
Men undvik knäna.
Jag vill känna mitt medvetande.
Vakna upp och ta tag i min situation,
men jag är rädd för att göra bort mig.

Peta på mig med något varmt så att jag vaknar,
men inte något för varmt så att det bränns.
Kanske på bålen någonstans,
men undvik revbenen.
Jag vill känna mitt medvetande.
Vakna upp och hitta mig själv,
men jag är rädd för vad jag ska hitta.

Peta på mig med något, vad som helst
och ta i som in i helvete så att det känns.
Jag behöver ta tag i mina drömmar
Jag vill inte ångra mig när det är för sent.
Bara jag avgör mitt öde.




Fri vers av Johanness
Läst 597 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-09-29 15:05



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Riktigt rolig att följa med i intensitetens växande.
2011-10-09

  ellenheiman
formidabelt, vackert!
2011-10-07

  Celticgirl VIP
Jag håller med nedanstående talare.
Denna text var mycket bra!
Gillade hur det flöt igenom hela vägen från början till slutet.
2011-10-07

  zim
Bara titeln är underbar i sig.
2011-10-06

  Robin V
Välskriven!
2011-09-29

    Tankekraft
Gillar denna! Välskriven, smart och fin. Gillar särskilt de två första raderna av sista stycket
"Peta på mig med något, vad som helst
och ta i som in i helvete så att det känns."
Det känns så äkta.

Allra sista raden känns dock som att det sägs tillräckligt ändå kanske?

Tycker även att rubriken är väldigt bra! Den knyter ihop hela dikten på ett jättefint sätt! Bra skrivet helt enkelt!

Applåd!
2011-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Johanness
Johanness