Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

medvandring

 

 

hon vandrade med de sörjande

 

med de sörjandes väg

 

 

svartklädda män

svartklädda kvinnor

 

 

svarta

svanar

 

par om par

en av svanarna ljöd ensam

 

bröstet

rodnade

smärtnöd

 

 

 

långa svepande kjolar bar kvinnorna

vindar drog dem tätt intill kroppar

lindade klädnaden

 

tätt

runt

 

 

svarta puppor

kokonger

 

 

svarta

vibrerande fjärilsvingar

fyllde luften

 

 

 

kvinnor med täta svarta slöjor

nedfällda över ansikten

 

 

vindar drog slöjorna tätt om

slöjorna blev masker

tättslutande

 

 

kvedosånger

trummans dova

 

ljöd in i vindar

utmed hedar

 

 

 

högst upp på kullen i väster

väntade 

 

avskedet

 

 

en svart duva vakade

med järnekskvist i näbben

 

 

svartklädda skred de med mimosakvistar i händerna

dess doftvingar andas i himlar

 

 

 

hon vandrade med de sörjandes väg

förtalte dem vad smärta är

förtalte dem smärtans väg

 

 

 

de nådde krönet

kullen

 

vindar lyfte slöjorna

släppte klädnader

 

 

vitklädda män

vitklädda kvinnor

 

 

lade mimosakvistar i cirkel

satte kronan på avskedet

 

 

så krönte de smärtan

såg den fri

flyga

 

flyga in i fåglars hjärtbröst

 

 

och hon vaggade dem

i sorgens vingar

 

 

hon vandrade med de sörjandes väg

 

förtalte dem

 

vad

 

smärta är

 

 

förtalte dem smärtans väg

 

 

ur hennes händer flögo

vita svanar

 

plogandes himlarnas marker

vattnandes jordarna med

silverkorn

 

 

vita  vibrerande fjärilsvingar

fyllde luften

 

pudrandes

ängen med

solguld

 

 

i  trädet synes vit duva

släppa kvisten av

järnek

 

 

de såg

ljus

 

uppfylla dalen

 

värme

stiga in




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 213 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-10-02 23:31



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Ja.. så är det.. vackert..
2011-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser