Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När tröttheten smyger sig på.

När tröttheten smyger sig på har man inte mycket att säga till om.
Det är bara att låta sig svepas med av den bedövande kraften.
Ibland försöker man kämpa emot, men till ingen nytta.
När tröttheten smyger sig på blir tankegångarna inte lika tydliga som de nyss var.
Den självklaraste av självklarheter kan upplevas som en svårknäckt nöt.
En nöt du inte ens med alla dina krafter kan repa skalet på.
Det är bara att sluta ögonen och sova på saken.
Och kanske är det just då som nöten öppnar sig?
När tröttheten smyger sig på blir motoriken inte vad den en gång varit.
Du och din kropp är som två vänner oense om någonting.
En arm kan kännas tung, som om vore den av bly.
Den simplaste av rörelser, som att lyfta en kaffekopp, blir en ansträngande utmaning.
Med dina samlade krafter mäktar du bara med att välta kaffekoppen.
Det är bara att sluta ögonen och låta drömmarna fylla din kropp med energi.
Och kanske är du i full fart igen så fort drömmarna fört dig till en annan plats?




Fri vers av Johanness
Läst 405 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-03 21:44



Bookmark and Share


  Celticgirl VIP
Känner så väl igen!
2011-10-07

  zim
ja det är helt klart skillnad på att vara tung som att man är tjock och på att vara tung som att man bara har en mentalt tung kropp. (Ja, tänka sig att man kan ha en mental kropp...) Det sistnämnda känns alltid mycket tyngre och mycket värre. :P
2011-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Johanness
Johanness