Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
glashus- i den blå fasaden tornar sig molnen/ uppvaket är en tegelsten ur tillväxthuset,men ännu är marknad för glasmästare/ Skohorn i radbrytshänget,ibland får man vika in kanterna för att formen ska passa


Kråkjargong (Sonett till carema)

Den lyftna duken. Natt som kavlats upp
av dagsljus. Blickfång är en åldrad by
mot stupet. Hur i dessa vägars gupp
framträder moln. Den andas världen dy

och avgas. Fordons klassbenämnda trupp.
De tidvis ser. Och ser på dagens sky
och broar nya. Upp och nedvänd vy
passerar under tidningsnoter lupp.

Lövsynen pressas bort. Hur de av blåsten
från en maskin rå. Väggen mot betong.
I det fossila bränslets gyllne ålder

som gula blöjor blöt. Som grävskopsrosten
står kyrkogård. Vi stumma i jargong.
De löven läggs i återvinstens folder.








Bunden vers (Sonett) av BetweenTheLines
Läst 582 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-12-02 18:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En annorlunda sonett som går hem hos mig. Lite motsträvig att läsa, men skall så vara. Sista raden ligger det mycket i.
2011-12-03

  Gärdsmyg
Helt underbar! Älskar att meningarna ligger lite i "baktakt"!
2011-12-02
  > Nästa text
< Föregående

BetweenTheLines