Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Hommage à Oscar Reuterswärd vid Nattväkteri 2002




EN HIMMELSK SYN

Jag såg en mångård skimra häromkvällen,
när molnen seglade i himlens sky,
i staden Lund – en akademisk by.
Det var en arketyp på himlapällen.

 Ja, månen tycktes trivas under fällen
av moln som blekte ännu mer dess hy.
Jag stod helt stilla som en stenstaty
och glodde, stående bland cykelställen.

 Nu vet jag vad jag såg på nattens himmel;
det var ej blott ett väderfenomen:
det var en biblisk ryttare på skimmel,

ett tydligt omen i en månskensscen
mitt över Lundastadens sena vimmel,
ett tecken jag ej riktigt tolkat än.




Bunden vers (Sonett) av Algotezza VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-10-05 22:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Dina ord svävar till mig nästan magiskt vackra.
2011-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP