jag vet att jag inte ska ta åt mig, tyvärr gör jag det ändå

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag vet att jag inte ska ta åt mig, tyvärr gör jag det ändå




Jag vill vara fri

 

 

det är inte lätt att vara människa ibland

att gå och komma som man vill, alltid

är det någon som håller koll vet precis

vad man gör

 

jag vill vara fri från dessa nyfikna

människor som tycker om att skvallra

hålla reda på andra

 

många gånger känner jag mig förföljd

inte så att någon följer efter mig utan

förföljd i mina tankar

 

det känns obehagligt när andra vet

mer om mig än det jag själv inte har

en aning om

 

jag försöker att inte tänka på att jag

känner mig förföljd, visst jag kanske

ska bo ensam i skogen

 

men det har jag gjort det blir inte

bättre där det vet jag kände mig

förföljd även där

 

det fick jag se med egna ögon, det

fanns människor som måste haft alldeles

för lite att göra

 

det fanns dom som satt med kikare

kollade vad jag gjorde på andra sidan

sjön, som sedan berättade det för mig

 

så jag vill vara fri slippa nyfikna blickar

slippa frågor om det som bara angår mig

känns ledsamt när den som säger sig vara

min vän sen inte är det

 

 

 

anits 6 oktober 2011

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-10-06 20:33



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Larz Gustafsson
2011-10-08

  Anya VIP
Jobbigt med andras ögon på sig. Hoppas det blir mindre av det.
2011-10-07

  Larz Gustafsson VIP
"There's always someone looking at you" (Boomtown Rats).

Men det faktum att dessa spioner håller på som de gör säger allt om dem men inget om oss.
2011-10-07

    Stefan Q
Man kan säkert tolka det här lite olika och jag är nog mer åt det extrema hållet. Men en dikt om paranoia väcker verkligen obehagskänslor. En klockren dikt med andra ord då alla jag sett hittills besitter samma egenskap. ;)
2011-10-06

    Birgersdotter VIP
KRAM TILL DIG...jobbigt med nyfikna ....
hoppas det blir bättre
2011-10-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP