Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rökning är skadligt för hälsan. Det vet alla.

Sambandet med Djävulen är dock ännu inte fullständigt klarlagt... ;-)




Hur mycket en rökare får stå ut med

 

När man på världens börser

ser miljarder gå upp i rök

tänker jag på hur

en rökare

ger sitt ynka bidrag

till den stora brasan

Hur mycket en rökare får stå ut med

i umbäranden

ekonomiskt och hälsomässigt

och den brist på uppskattning

som visas

ja, rentav förakt

för denna självutplånande akt

Att röka är ett uråldrigt sätt

att kommunicera med andevärlden

se på indianerna och fredspipan

som förseglade förbund

som markerade fred

Så lämna rökarna

åtminstone i fred

Låt dem dra

sina bloss

om det

så är

det

sista

 




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 183 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-10-07 08:26



Bookmark and Share


  Nordlys
Rolig menar jag också.
2011-10-09

  Nordlys
Rökarens testamente!
2011-10-09

  Larz Gustafsson VIP
Rökning är av DJÄVULEN.
Det bryter ned kroppen.
2011-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström