Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nästan mänsklig

På en klippa, högt ovan havets rytande yta
rasslade löven bakom vår rygg
i vinden som slet i min sparsamt nakna klädnad
medan hennes bleka hud var knottrig, bröstvårtorna styva

Hennes mörka utsläppta hår, dansade vilt

Hon log, och viskade knappt hörbart:
jag är så sömnigt trött, knuffa mig och följ snart efter
föds jag sen igen
önskar jag vara mer än bara nästan mänsklig


I en dimbelyst bar, med luften tjock av rök, satt hon
långt in i de mörkaste av skrymslena, jämte satt en man
som desperat sökte slingra sig förbi hennes avvärjande händer

Hon såg min härjade blick, ursäktade sig
han är min bror, klev tätt inpå
och svepte i en mjuk rörelse
beskyddande ner mig i en av barens få divaner

Hon bar en doft av friskt behaglig parfym
tätt tryckt mot hennes barm
låg den mujksöta doften av maja
djupt bäddad i hennes siden yukata

Hon mötte min blick
det var ett mjukt sardoniskt leende
med sorgset glittrande ögon

Hon gick därifrån med armen ömt sluten om min
tätt tryckt mot min varma döende kropp
ledde mig beslutsamt hem till sig

Hon tog utan ord av mig allt
förde mig sakta in i sig
sättet hon rörde sig mjukt
det var som om hon smakade
varje liten förnimmelse, en sista gång

Hon var kvinnan jag snart skulle mörda






Fri vers (Prosapoesi) av Micael Axelsson
Läst 449 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-10-07 15:12



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Men åååhhh...riktig Stephen King rysarfeeling här...när jag kommer till den sista raden blir jag otäckt överraskad...nog för att det vilar något suggestivt över textraderna ovanför men slutet är så oväntat - och det är just det som ger din text en annan dimension. När jag läser den ånyo upplever jag mystiken ännu starkare...nu vet jag ju hur slutraden lyder så min upplevelse av dina ord blir som att titta på en kusligt otäck skräckfilm - eloge till dig för ditt sätt att både fånga & överraska mig som läsare, grymt bra gjort!!
2011-10-10

  Järnkatten
Mick the Ripper ;), skämt åsido, mycket sensuell text...applåd!
2011-10-08

  sockerspöket
Otäck och lurande, känner att man inte riktigt får grepp om den förrän sista raden. Snyggt!
2011-10-08

  Ninananonia VIP
Ryser av denna.. den är omänsklig... kan man säga..
2011-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson