Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Korset

Korset
fyra årstider
som börjar med sådd
ger näring, sjunker ner
skördas, samlas in
fryser till is och stelnar
för att sedan
födas på nytt
fyra portar att gå igenom
varje år
En månad av mörker
framför oss
när löven faller
och förmultnar
när hinnan till den andra världen
är som tunnast
Nyss var skördetid
nu ska alla ting mätas,
räknas in och vägas
Det som inte får plats
måste bort
för vintern som ligger
framför oss
är skoningslöst kall
och lång
Korset
inom oss
omkring oss
blir till en cirkel
ett hjul som snurrar
upp blir ner
och ner blir upp
och vi är alla länkade
samman
hör i hop
i långa kedjor




Fri vers av kirons ros
Läst 260 gånger
Publicerad 2011-10-08 09:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kirons ros
kirons ros