Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför stanna vid lycka när du kan nå eufori?

Blunda och sträck ut din arm.
Känn hur lång den blir.
Den når bortom sorg
och förbi rädsla.
Fram till lycka och längre ändå.
Upp till grantoppar
och vidare mot stjärnorna.
Förbi alla framgångsrika människor,
men är de lyckliga?

Känn hur snabbt din arm far fram.
Känn vinden mellan din fingrar.
Hur den sträcker sig bortom ondska,
skräck och ångest.
Förbi glädje, på väg mot eufori.
Varför stanna och nöja sig
när det alltid kan bli lite bättre.
Men glöm inte att njuta av färden.

Känn hur du passerar primadonnor,
prinsessor och prinsar.
Filmstjärnor och artister,
nobelpristagare och författare.
Varma vindar smeker dina fingrar
och din hand värms av solljus.
Måtte du aldrig stanna.
Följ dig själv genom tiden.
Allt detta kan du nå.




Fri vers av Johanness
Läst 410 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-10-08 10:52



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
för mig var detta stor ironi...närmast sarkastiskt. Och bra.
2011-10-09

  marie-helene
Underbar text med ett djup jag gillar..Applåd
2011-10-08

  Sofhia Wirström
varm, fin dikt som speglar en härlig framåtanda.
2011-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Johanness
Johanness