Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förklädda helgon

Förklädda helgon
med falska mantlar
talar till folket,
på knä i bön.

Vår Herre ser dem
men vet att hans barn
har förmågan att se
bakom mantlarna.

Ingen kan plantera dålig grodd
i en stark tro.
Vad Gud har gett
kan ingen ta bort.
Gråt för falska helgon
med de starka tårarna
faller mantlarnas färg
lätt bort.

Jag har makten
som Gud med bön
har gett mig.
Jag har livet
som Gud har gett mig.

Så inga helgon
med påhängda mantlar
och med silverkors
runt halsen.
Kan ta bort vad Gud
har get mig i sin nåd.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-10-09 01:19



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
Exakt så

mycket välskrivet budskap
som lämnar eftertanke hos läsare
2015-08-30

    lory
underbar ärlighet...
2011-12-03

  anits VIP
Mycket vackert och ärligt skrivet
2011-10-09
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP