Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath




Rotvälta (taggad Makt)

 

ekonomin i kras

 

miljoner att spara
och siffror görs till verklighet
av makten

 

vi skall spara på dem som gjort sitt
och på dem som är framtiden

 

förhandling i oenighet
sätter käppar i hjulen

 

och kronor sägs ticka
i den tärande sektorn
där varje sten skall vändas
för att effektivisera

 

sagan som läses är kanske för lång
det goda samtalet med
barn, ungdomar och gamla 
förpassas kanske till malpåse,

när stenen har vänts

 

men vad finns under roten

 

© Eva Langrath 2009

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 656 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-10-15 20:23



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Du har ett fint flöde i den här dikten, och en symbolik som genljuder och stannar kvar även efter att man läst klart.

Applåder!
2011-10-29

  Bibbi VIP
Så tänkvärda ord.
2011-10-20

  Anna*
Du använder fina metaforer som associeras väl till bilden liksom titeln, men innehållet är tragiskt - enbart tragiskt och frågan är välformulerad på slutet <3
2011-10-19

    Bodil Sandberg
Superb associerat till rotvälta - vasst och viktigt och jättebra!
2011-10-19

  Olof Lagerhorn VIP
Ja "det goda samtalet"; bättre investering finns väl knappast.
Klok och förtätat text.
2011-10-18

    ej medlem längre
Angelägen, och inget annat!
2011-10-16

    ej medlem längre
Tack för angelängen text!

"vi skall spara på dem som gjort sitt
och på dem som är framtiden"

Det är så ovärdigt, det är så omänskligt, det är så tragiskt . . .
2011-10-16

    ej medlem längre
kloka, avslöjande ord

talande, fin bild
2011-10-15

  Ronny Berk
en vältänkt, viktig text, skicka vidare till beslutsfattare !
2011-10-15

    ej medlem längre
Kloka ord...du väcker många tankar och känslor.
2011-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP