Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Insikt

Jag åker bort en helg, med några vänner.
Till en gammal gård, där tiden stannat upp.

Där tavlor hängt på samma spik.
Där stolar stått på samma plats,
i mer än hundra år.

Varje rum är fyllt av händelser.
I andras liv.

Vi äter, dricker. Pratar.
Stannar uppe sent.

Jag somnar i ett eget rum.
Och vaknar lugn.
Jag ligger kvar en stund, och lyssnar.

Sen öppnar jag fönstret.
Möts av kylig morgonluft.

Jag ser en sjö.
En krattad grusgång.
Ett rött hus, nere vid stranden.
En frostvit brygga.

På andra sidan sjön träffas träden av solens första strålar.
Färger föds.

Det är alldeles stilla.
Och jag tänker, att just så här vill jag vakna.
Varje morgon.




Fri vers av Mow Dean VIP
Läst 398 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2011-10-17 10:53



Bookmark and Share


  HelenaW
Fin, men jag anar hemlängtan. Eller längtan till tryggheten som finns, i en familj, kanske..
2011-10-18

  Han i Hörnet
Otroligt känslosamt...vill vara där...
2011-10-17

  Anna*
Du målar känslan i skira frostbeklädda färger
2011-10-17

    Birgersdotter VIP
fin insikt
2011-10-17

    ej medlem längre
Fint diktat.
2011-10-17

  Ninananonia VIP
Härligt.. :)
2011-10-17

  Celticgirl VIP
vacker insikt grundad i mysig upplevelse :)
2011-10-17

  Fru Intighet
Otroligt fint!
2011-10-17

  AgnesP
Härlig!
2011-10-17

  Maj-Lis VIP
Vilket lugn...och vilken harmoni...att få vakna så
2011-10-17

  Per Blomqvist
Kungligt.
2011-10-17

    Jane S VIP
Det där är lycka lycka lycka. Ser allt precis framför mig.
2011-10-17

  Börje Larsson
en dröm för oroliga själar....
2011-10-17

    ej medlem längre
Vackert.
Vakna så, inuti.
2011-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Mow Dean
Mow Dean VIP