eget foto på en ny funnen bänk

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto på en ny funnen bänk




Fredagsnatt svårt att somna

 

 

efter en natt när jag hade svårt att somna

hörde hur regnet slog mot rutan, bilar

som stannade, höga röster där jag kunde

ana olika åsikter

 

så när jag äntligen somnade, så kom många

obehagliga drömmar, vaknade till ibland, men

jag somnade om efter varje vaken period

 

när jag så vaknade anade jag ljuset därute

låg stilla en stund funderade på vad jag drömt

men allt var så diffust, mindes inte mycket,

mer än att jag sprang och sprang

 

gick upp såg att solen strålade emot mig

gjorde mig kaffe, satte mig vid köksbordet

funderade på vad dagen skulle ge, vad jag

skulle och ville göra

 

det var varmt ute efter flera dagar med

kalla nätter, elva plus grader, kanske

fortsätta putsa mina fönster, blommorna

behövde näring och vatten

 

jag behövde även dammsuga, kaffet är

färdigt tar koppen med mig sätter mig

vid köksbordet börjar läsa lite grann

 

jag kopplar av njuter av tystnaden

det är då tröttheten kommer över mig

som så många gånger förr

 

blir sittande plötsligt är all glädje allt

jag tänkt på glatt mig åt, borta i stället

känner jag hur paniken ångesten tar

tag i mig

 

det känns som om jag aldrig får må bra

en hel dag, många gånger känns allt

orättvist, så jag bestämmer mig för att

vattna blommorna

 

när det är gjort, dom ser lite gladare ut

klär jag på mig för att ta en promenad

i solen, så kanske jag får må bättre resten

av den här lördagen

 

 

 

 

anits 22 oktober 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-10-22 14:41



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så är det nog för oss alla att det går upp och ner.
2011-10-24

  Anya VIP
En text som berör. Jaa ibland kan en promenad göra underverk.
2011-10-23

    Birgersdotter VIP
Ibland är livet tungt...hoppas det känns bättre nu
2011-10-23

  Eva Helene VIP
Ja visst, ibland är det blommorna som man får skänka en omtanke och få gensvar ifrån. Fin text.
2011-10-22

  poetryGirl
önskar jag hade ord till tröst...
2011-10-22

  Larz Gustafsson VIP
Vädret är storslaget i dag.
2011-10-22
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP