Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om alla människor som säger sig bry sig om andra människor samtidigt de inte gör något åt det. "Mycket snack, lite verkstad". Denna låtsas-mentalitet är tröttsam.


Empatisk marknadsföring (falsk empati)

Empatisk marknadsföring
Tron om faktisk nytta
En klapp på axeln som förstärkning
Dagens goda gärning
Fattigdomen besegrad
Cancersjukdomen besegrad
Misshandel säljer dåligt
Kvinnors rättigheter har segrat
(I en idyllisk värld, åtminstone)
Irrationella rättfärdiganden
Felaktiga motivationsgrunder
Missriktade insatser
Medan världen fortsätter att snurra
I lidelsernas riktning

Men vad gör du åt saken?
Kontraproduktivitet
Spridning av skuld och skam
Passivisering och förlamning
Hindrandet av faktiska handlingar
När människor med ärliga avsikter
Faktiskt kan bidra

Påstådd nytta
För en må-bra-känsla
Freud och självbedrägeri
Tillfällig sinnesförvirring och masshysteri
Om det bara vore tillfälligt

Men bara du själv mår bra
Så antar jag att allting är i sin ordning

Glöm det du har läst
Glöm det du har sett
Glöm din medmänsklighet
Kasta ut barnet med badvattnet

Din förmåga att resonera luktar som en påse sopor
Ditt förnuft har tagits till fånga av terrorister
Din nakna och bristande rationalitet blottar dig
Som en etisk egoist

Jag applåderar dig, för din envishet
Din motsägelsefullhet
Och allt du inte har gjort
För mänskligheten

Du står på idiotins välkomstmatta
Och din logik är tröttsam och svag
Men du stiger in med ett leende
Falska föreställningar gör dig glad
Och se! Hur du anstränger dig
När människor över hela världen
Dör i sjukdomar och svält
Varje dag

En applåd




Fri vers (Fri form) av P.S.
Läst 508 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-10-22 15:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag är stum av beundran.
2011-11-11

  Mats Henricson
Lite av det konstgjorda och falska kan man se hos Moderaterna :"Det nya Arbetarpartiet" . Bara TANKEN att kalla ett äkta HÖGERparti för detta är ju helt absurt !
2011-10-22

  Mats Henricson
Klart läcker denna ,uttrycksfull och skarp ! bokmärker !
2011-10-22

    retep
"empatisk marknadsföring" - det blir en applåd direkt!
2011-10-22
  > Nästa text
< Föregående

P.S.