Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I flickors värld


Kina.

En två-årig flicka blir överkörd
två gånger.
Kamerorna registrerar 18 människor
som raskt går förbi.
Flickan dör.

Indien.

150 flickor
fick nya namn i helgen.
De hade blivit döpta
till Oönskad.
Man tror att namnbytet
ska minska förtrycket
av kvinnor.

Kanske männen slutar
att smörja in deras ansikten
med syra
när nåt gått
som de inte velat.

Sverige.

4-åringar dödar varandra ! ?

Hemskt...om det var så
men det var väl pojkar i alla fall ?




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-10-23 10:55



Bookmark and Share


  Minkki VIP
jag läste notiserna, tänkte hoppas Gunnar skriver. Tack att du gjorde det!!
2011-10-23

  walborg
Tak för en stark och insiktsfull skrämmande text.
2011-10-23

  lodjuret/seglare VIP
Vettiga frågor och synpunkter. Man skall ständigt påminnas om att det 'finns en värld därute' som påminner oss om hur vi har det här hemma.
2011-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP