Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om författare




Limerickar

BELLMAN

Bellman skrev gamle Fredmans Sånger
och lär väl ha känt den djupaste ånger,
när i rännsten han låg
uppå eget bevåg,
långt borta från Kungens salonger.

 

STRINDBERG

Att som Strindberg i Röda Rummet
kritisera samtidens dumhet
är ett långt bättre sätt
som känns riktigt och rätt
än bemöta med tystnad och stumhet.

 

ORWELL

I Orwells 1984
är mänskan en kugge och myra.
Förfluten är nu hans framtid,
men ta en titt på vår samtid,
och alla Storebröder som vill styra!

 

TOLKIEN

I Tolkiens Ring-trilogi
finns en värld med mycket magi.
När orcher ses tåga
är det dags börja fråga
om det blott är ren fantasi…

 

TRANSTRÖMER

Tranströmer målar tavlor med ord.
De beskriver allt mellan himmel och jord
med en sällsam magi
och en skön melodi.
Hans samlade finns på mitt nattduksbord.

 

 




Bunden vers (Limerick) av Algotezza VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-24 08:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP