Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dikt skriven inför FN-dagen 1996




NÄR TIDEN STANNADE OCH HÖLL ANDAN

1961: Dag Hammarskjöld

1963: John F. Kennedy

1968: Martin Luther King och Robert Kennedy

1980: John Lennon

1986: Olof Palme

 

Sex ögonblick i min livstid

då tiden stannade och höll andan.

Sex medmänniskor som

var och en på sitt sätt

kämpade för fred på jorden.

Vi som var med vet exakt

vilken situation vi befann oss i

och vad vi gjorde

när vi fick deras dödsbud.

 

Vi skall aldrig glömma er!

 




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 413 gånger
Publicerad 2011-10-24 09:12



Bookmark and Share


  Rosen VIP
viktiga minnen...och nog minns vi, då i den stunden, våra egna andetag...
2011-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP