Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Analog skånsk bedelykta




digital panik

en dag är allt digitaliserat
födelsen livet och döden
från noll till ett till noll

allt har klätts i ettor och nollor

gökens rop
kråkans krax
snigelns slem
rosens doft
kindens smekning

hur vet du att du hör hemma
bland ettorna
och inte nollorna

i utfyllnaden – dock nödvändig

hur vet du inte att du
bara blir frånvaro
och markerar något som kunde varit

men aldrig blev

det finns inte plats för dig
och din gammaldags analoga värld
i det framtida Cyberia




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-24 14:33



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag är en av de där nollorna som aldrig fått känna på det blott tänkbara lyftet av att bli till en etta, å andra sidan har jag hört det som att ettorna har det ensamt där uppe 'på toppen'. En nolla kan tänkas längta efter att bli en etta. Men vad skall ettorna längta efter? Att bli nollor? Kanske är de det redan i någon mening, känslomässigt?
2011-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP