Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Panta rei (allting flyter)

Att stå och stampa på samma ställe

är omöjligt enligt Herakleitos

Det vill säga att det handlade om

att stiga ned i en flod

Hans lärjunge Kratylos hävdade

att man inte ens kan kliva ned en enda gång

eftersom floden förändras

när man sänker sig ned

Så hoppet finns att allt flyter på

även när det står still

Allt som behövs är väl

i så fall en portion tålamod

och möjligen lite till




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 163 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-10-24 17:03



Bookmark and Share


  Kim VIP
Lustigt Gunnar! Din dikt slutar precis som min alldeles nyskrivna!
2011-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström