Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kände nått.


Dikt av Mihri

En trogen, god vän hoppades jag du skulle visa dig vara för mig
Vem hade kunnat tro, att det fanns en sådan grym tyrann i dig?
Du, som är som en nyutslagen ros i Edens lustgård
Du, som älskar varje tagg, varje törne – hur kan det passa sig?
Jag förbannar dig inte, men till vår herre Gud, den högste, ber jag –
att även du kommer att älska en obarmhärtig människa, en tyrann som du.

I en sådan plåga är jag nu, att den som vill utslunga en förbannelse säger:
Måtte din lycka falna, ditt liv höljas i mörker, så som för Mig




Fri vers av Amina_hym
Läst 179 gånger
Publicerad 2011-10-25 15:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Amina_hym