Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjälper du mig hjälpa dig så hjälper du dig själv

den ger
färg åt kyla
synen av
din självdestruktivitet
och hjälplösheten
stinker
hånar
slår

inget att göra
inget att säga
bara se dig tyna bort
är det en dom
(och i så fall av vem
för det finns ingen gud
och jag hade inte lagt den själv)
eller en slump

delad i två
driven, framåt, nyfiken
samt den kvävande ångesten
ihåligt eko efter
sprucken illusion
(sopa undan skärvorna
skynda men
lämna kvar
dölj helheten med en del!)
man skulle kunna tro att tiden räddar men
social stagnation
sa han
förändringen sker fortfarande
utom mig

förändring
symbol för tiden men
metaforer är skit
skit är metafor
vänd och vrid
på orden
meningen
essensen?
förändra den
men behåll originalets
kontrast

spring utav bara helvete men
se dig om
något annat fanns
kan finnas
du är så mycket mer än
skuggan av en existens

människovärde
värdet av en människa
individens värde
genitiv
värdet ägs av individen
du bestämmer själv
ditt eget värde men
varför värderar andra dig

vilka jävla idioter
vad legitimerar dem att
tillskriva och värdera egenskaper
utifrån fördomar
stereotypt
jag är en idiot

men ser genom kylan
dess färger
du frammanar
värdera dig
omöjligt
värderingen har ramar men

du är gränslös




Fri vers av Ansia
Läst 146 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-11-01 23:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ansia