Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stilla vatten

Stilla vatten
spegelblank sjö
tystnad

Du ser ditt liv
passera förbi
i de små krusningarna
olika bilder
bildar en mosaik

Stilla vatten
spegelblank sjö
tystnad

Du ser din
förädlade spegelbild
du ser dig själv

Bortom bilden
ser du även ett mörker

Anas gör förgänligheten
du ser en fågel lyfta mot skyn
mot ljuset




Fri vers av AA VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-10-31 21:46



Bookmark and Share


    Adonis
Vackert!
Får nästan lite känsla av rapportering i komradio format :)
2011-11-04

  anits VIP
Vemodsvackert
2011-11-04

  Per Blomqvist
Väldigt filmiskt, gillar dock början starkast, lite 8bitars känsla. Fint.
2011-11-04

  Mr Lindemann VIP
Du tar fragmentarismen till nya höjder

Fas'än visst går den att läsa ifall den rätta viljan finns där

men den är ändå sammanhållen
2011-11-04

  Minkki VIP
lugn och fin text som förmedlar - just det, lugn.
Jag funderade länge, undrar om du kan tänka dig att stryka några ord? Inte för att de är fel på något sätt, men de kanske inte behövs för att bekräfta diktens sceneri. Sedan är det ju en fråga om personlig framtoning, om du vill ha ett mjukt skikt kring kärnan. Men så här funderade jag alltså:
andra versen - skulle stryka 'bildar'
nästsista versen - 'ser du även' här är jag än mer tveksam, men skulle stryka åtminstone 'ser du', kanske även 'även'

upprepningen av

'Stilla vatten
spegelblank sjö
tystnad'

har en förstärkande funktion, de raderna är mina favoriter.
En jättefin dikt, tack för den!
2011-11-04

    Birgersdotter VIP
Vackert stilla och hoppfull
2011-11-04

  Ninananonia VIP
Stilla vackerhet..
2011-11-04

  Linda CH VIP
Vackert förhoppningsfullt!
2011-11-01

    ej medlem längre
Lite vemod men ändå fint !
2011-10-31

  Feminaz
Så fin, och avslutningen särskilt fin!
2011-10-31
  > Nästa text
< Föregående

AA VIP