Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid huset

Jag står vid grinden.
Utanför.

Det lyser en lampa i ett av rummen.

Skuggor som rör sig.
Gatlyktors bleka sken.

Ljusa cirklar över vägen.




Fri vers av Mow Dean VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2011-11-05 01:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Värme...
2013-03-11

  Stjärnöga
Du lyckas fånga
livet i några korta
vackra rader..

underbar poesi..

utanför
men ändå
inuti
2011-11-26

  Filosofen2
Ljus, skugga, ljus, skugga. Där lampans sken inte når där syns konturerna av ansikten
2011-11-16

    ej medlem längre
Skön dikt. Närmast en slags impressionism i lyrisk utövning. En småsak att nämna är att avståndet mellan rubriken och dikten som följer kunde vara större. Eller har jag kanske fått saken om bakfoten, att rubriken faktiskt är en del av dikten. Då blir det ju en annan sak,
2011-11-14

  Schackpoeten VIP
Lite modern känsla av "Flickan med svavelstickorna" ....
2011-11-09

  Simone Bastani
den vackra enkelheten.
2011-11-08

  HelenaW
Sorgsen tycker jag, ensam utanför i gatlyktanssken, inne lyser gemeskap och värme. Dit vill du in. Knacka på dörren.. ;)
2011-11-07

  Fru Intighet
Åh, så fint!
2011-11-06

  Ninananonia VIP
:) Ljusa tankar här.. vid huset..
2011-11-06

  Seglaren
Gillar
2011-11-05

    ej medlem längre
Nånstans lyser det
nånstans värmer det
nånstans får man vara glad
Nånstans väntar nån
med glädje
nånstans längtar nån
med glädje
nånstans är det tillåtet
att vänta
och att längta
nånstans får man vara glad
i nån

:)
2011-11-05

  Mr Lindemann VIP
En cirkel når ut på gatan
sedan blir dt skuggspel
2011-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Mow Dean
Mow Dean VIP