Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja vad är ett liv-stycke?


MITT LIVSTYCKE

Ge mig rymd att leva i
ditt tjat äter sig in i varje vrå
min lediga tid är helig
prata om dina åkommor med läkaren
jag kan inget göra och är inte intresserad
och vad katten ska jag göra åt regnet
jag bestämmer inte vädret
en spinnande katt på fönsterbrädan

Regnets smattrande på fönsterrutan
en kulen höstdag med levande ljus
en mugg kaffe och ett korsord
är för mig en behaglig stund
jag vill vila ensam i den
kattens varma huvud på min hand
och ena framtassen över tidningen
bokstäverna fyller jag i mellan svansens viftningar

Jag vilar i ordens möjligheter
leker med att vinkla dem och känna
låter stressen rinna ur kroppen
efter flera dagars fokus på jobbet
en nödvändig rening av tankar
och skeenden i vardagen
vad är viktigast i mitt - livstycke
det är bara jag som kan förstå det

Vill jag som i barndomens livstycke
ha låret mellan det och strumpan bart
blåfruset när kalla vintern biter
skyla över det med lila mamelucker
eller gardera mig med varm overall
och inte utsätta mig för risker
allt kan jag ju inte påverka
men jag kan prata om vikten av demokrati

Jag behöver inte sälja min själ
jag kan fortsätta vara sann mot mig själv
jag kommer då inte att få tjock plånbok
men vad betyder pengar om själen är svart
jag ser i spegeln att jag åldras
men ögonen ser rakt in i mina
ingen annan ska styra min lediga tid
blicken jag möter i spegeln är mitt ansvar

I mitt -livstycke




Fri vers av mollusken
Läst 152 gånger
Publicerad 2011-11-06 03:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mollusken