Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Katter utan gränser


SEMLAN

Vad gör det väl att
jag bara är en satans katt
när jag lever i en fiktion
att jag är en person
för mig är inte suget en råtta
när jag vill mig gotta
utan en semla stor som ett hus
tusen gånger bättre än en mus

När jag ser dess hatt med vitt på toppen
får jag endofiner uti kroppen
detta söta vita goda puder
som första blicken bjuder
gör att saliven i munnen ökar
för minns gör mina smaklökar
sen krämig grädde i stor volym
dyker upp som nästa syn

Mina fyra ben de börjar skaka
när jag möter denna kaka
jag vill mandelmassa också ha
då blir livet riktigt bra
människor som undrar över livets mening
har aldrig ätit bulle med denna förening
att lyckas ta mattes semla är pricken över i
det är taskigt men jag kan inte låta bli

När hon kommer för att njuta fettisdagsbulle
ser den inte ut som den skulle
jag är loj och spinner nöjd och mätt
har ej läst om vett och etikett
men matte är en svagsint kvinna
älskar att höra mig spinna
hon skrattar gott och pussar gräddig nos
det är tur att det är henne jag bor hos




Bunden vers av mollusken
Läst 164 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-20 21:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mollusken