Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Sanningen kan ses som en radikal idè



för den indoktrinerade hjärnan"




Fri vers av Morgall
Läst 408 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-11-08 12:44



Bookmark and Share


  Gunnar Ideström
"Sanningen lyfter bäst i motvind" - slogan på 60-talet för piratradiostationen "Radio 88" i Stockholm. Problemet är att vad som är sanning är en högst subjektiv uppfattning. Man kan ljuga med hjälp av statistik och fakta. Det handlar om urval och vinkling. Indoktrinerade är vi alla. Grundbetydelsen är inte samma som att man är lurad eller dum. Självständigt kritiskt tänkande är en gynnsam förutsättning för att man ska kunna tänka klart och flexibelt, det vill säga att kunna lyssna på andras röster och åsikter utan att förkasta dem vid tröskeln.
2011-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Morgall
Morgall