Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
9:e och 10:e november -38


kristallstjärnan



Mänsklighetens händer slant
och kalken av kristall föll

mattan färgades blodröd
kristallen splittrades

tusentals skärvor
miljontals flisor


Låt oss aldrig glömma
låt oss aldrig slarva bort minnet

av dagen
då mänskligheten svek

en talande tystnad
bland ropen som ingen
ville lyssna till


må vi aldrig av nonchalans
slinta igen
utan stadigt med båda händer
hålla hårt
i mänskligheten inom oss



En ny kalk har sakta återbildats
en strålande stjärna i kristall

Låt oss ömma
och vårda denna
kr-IS-tall som i öknen svalkar svullnadens
ögon, där RA-k-EL – begråter sina barn


Inatt gråter jag med Rakel i Jakobs tält
Imorgon hoppas jag välgång hos detta land



Stjärnan de ärvde och landet de döpte

I S R A E L





Fri vers av Regular
Läst 441 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-11-10 00:19



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Berör.
2011-11-11

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2011-11-11

  Vici
GRATTIS till
välförtjänt placering
av denna fantastiska
text!
2011-11-11

  walborg
Ett ständigt böneämne
2011-11-10

  Bibbi VIP
Tack för påminnelsen!

Psaltaren 122
2011-11-10

  Vici
Smäktande vackra toner
att gråta till... om man så
känner.
2011-11-10

  Vici
Vackert skrivet om en
så oerhört ond och tragisk
gärning som blev upptakten
till morden på 6 miljoner
judar.

Så mycket ondska finns
hos människorna.

Vi får aldrig, aldrig glömma!

ALDRIG.

Applåd och bokmärkes!
2011-11-10

  Regular
Jer. 31:15, Matt. 2:18
2011-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular