Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hon deras fjäderblomma

 

 

hon deras fjäderblomma

dog på vägen

flög in i

kronbladsvinden

 

låt mig säga dig orden

 

regnfolken skrider

molnskogsstigar

 

bär

pärlörhängens

havsvingar

 

plocka

plocka

plockar

 

regndroppsbär

 

i molnhedars

ljungdoftande

nektarskålar

 

 

och ljungen sporde

varför klär ni mig i skulds skor

det är ej mitt språk

 

huruvida det ej är en av de trenne

 

lyss till humlorna i vinden

huru de lyfter fjällen

hur ditt bröst häves

befriat ur hacken

 

hör karavanens vaggande gång

huru vattensäckarna lyftas ur skuldror

vattnar öknens brunn

 

hör bjällrorna runt hennes vrister

se vinden lyfta ansiktsslöjan

en aning lätt

skymta hennes ansikte

 

 

andas in doften

av fikon

av dadlar

 

och asken susar krondiamanter

in i sandhavs vända ögon

 

 

regnfolken släpper stämda droppar fria

in i nattens mantel

 

 

pärlskrudar dansar i ängens

höstglöds milor

 

kolaren lyfter ögon

in i himlaspann

 

räcker henne rosenorden

ur sitt bröst

 

det svärtade arket

tvagas av regnfingrar

 

 

tolv korpar skimrar

i livets cirkel

 

 

han sträcker handen in i molnvinden

tar emot staven vilken skriver honom resvägen

murgröna växer med stegen uppför staven

 

 

i skogen sova de

tror du

när inte någon ser

strålar stenögon

 

när ingen svarar stenögon

ingen

ingenting är

allt

alltings sekvensrörelse

 

tror du stenar sova i skogen

vakna är de

stenarna

detta vet jag

 

 

hon deras fjäderblomma

dog på vägen

flög in i

kronbladsvinden

 

skarorna

de med regnbågsfjädrar

flyger in

 

 

gråterskorna väller ned

från bergen

samlas i markers snäcka

förs in i sjöpärlors förenade händer

 

gråterskornas

kvedosånger är lotussjöns knoppar

 

inväntar skarornas

regnbågsord

 

hon lever

deras fjäderblomma

 

sjunger i ljusfestens början




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 206 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-11-26 23:12



Bookmark and Share


  Ronny Berk
så vackert ordat; bland väl stämda stenar och flygga kronblad tumlar diktarjagets uppvinds tankar; njutbara ord och meningar,ja !
2011-11-27

  Lars Hedlin
Inlindad i flera lager....
2011-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser