Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sång om julen som jag skrivit


JULEFRID

Snart står åter
julegran och juleljus
uti våra hus
Vi önskar att i juletid
kunna känna julefrid
Se hur barnaögon tindrar
som små stjärnor klara
Och få höra sånger klinga
om ett gossebarn
från flydda dagar
Höra klockor ringa julen in
Se hur alla ljusen
lyser upp vår jord
Jorden,som är din och min

Ref:
Så ring små klockor ring
och tindra ljus
Låt julefriden hitta
till varje hem och hus




Fri vers av Maj-Lis VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-11-29 16:48



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Jag inser att INGEN får skriva en rad som innehåller de tre små bokstäverna jul utan att vi alla ska få höra att en viss person hatar julen.
Ledsen, Maj-Lis, du är värd en bättre kommentar än det här. Det vore fint att höra dig sjunga din sång.
Ta gärna bort min kommentar när du har läst den.
2011-11-29

    ej medlem längre
Julen blir vad vi gör den till. Själv älskar jag den och anser att den inleds den första advent

Fin, fin text

Tonsätt
2011-11-29

  Maj-Lis VIP
Hoppsan
2011-11-29

  Larz Gustafsson VIP
Det finns inget fridfullt med julen.
Den har sina rötter i hedniskt mörker och är en satanisk styggelse.
2011-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Maj-Lis
Maj-Lis VIP