Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kamp

Det är kallt, mörkt och fuktigt.
Jag snubblar på en sten, och faller hårt.

Det svarta är kompakt.
Bara en ljus strimma anas på håll.

Jag kryper ihop intill granen.
Markens liv stiger upp genom jorden.

Anar kamp, gör mig stridsredo.
Långt borta ljuder shofaren i gryningen.

Man samlar sig bland folken.
De som inte gått vilse i skogens mörker.

Ljuset kommer sakta närmare.
Jag reser mig upp och går det till mötes.

Det är kallt, mörkt och fuktigt...




Fri vers av Grubbelmia
Läst 466 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-11-30 05:09



Bookmark and Share


  aol
underbart starkt vackert skriftat vännen,
2012-07-15

  Mow Dean VIP
Du har skrivit en text som verkligen fångar min uppmärksamhet.
Inga onödiga, krångliga formuleringar - bara rent, rakt och enkelt.
Du skriver bra!
Tack.
2012-01-21

  Vici
Stark, berörande
och ...underbar!

Applåd!

Bokmärke!
2011-12-05

  Eaglemountains VIP
Dessa rader berör/rör griper tag, tolkningar kan göras på olika sätt, men handlingen är mörk och jag "känner" när jag läser ... kylan som omger oss i denna nu så mörka värld.... "kallt, mörkt och fuktigt"...ondskan florerar ...vilsna människor söker ...

men det förestående ljuset är på väg - avlägset, men det anas en strimma ljus, som växer i takt med tron och hoppet, och med det följer kärleken …tillsammans är vi starka, men – vi måste hjälpas åt – gå åt samma håll, ge varandra värme ….tack!
2011-12-01

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2011-12-01

  aol
verkligen en stark berörande skrift vännen,
2011-11-30

  Eva Helene VIP
En strimma ljus i ett kompakt mörker - berörande och hoppfullt skriver du.
2011-11-30

  Bibbi VIP
Massor av applåder och bokmärke!
2011-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Grubbelmia
Grubbelmia