Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livet är inte bara...och de finns behov av att uttrycka både ock


SAL SJU

Ingen kan se
att han varit inne och hämtat
för där står en nybäddad säng
Ingen kan se
att där hållits i hand
medan själen såg ett annat land
Ingen kan se
att ljus nyss har brunnit
Och att tårar
nedför kinder har runnit
Ingen kan se
att där stått huvuden böjda
Nej, ingen kan se
dem som gick hem
för att sörja


M-L




Fri vers av Maj-Lis VIP
Läst 334 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2011-11-30 15:41



Bookmark and Share


    lory
ja livets sista suck...men vackert beskrivning
2012-03-02

  M M Mannheim VIP
En fantastisk dikt! Säger så mycket. Och de flesta av oss har nog upplevt samma sak. När någon nära och kär har gått hem. Raden "medan själen såg ett annat land" är bara den en litterär upplevelse!
2012-01-10

  Alva Johnsson VIP
Jag vill se dikten som en hyllning till alla dem som har fått ta ett värdigt farväl av sina kära. Samtidigt som den speglar släktleds gång.
Du lyckades förträffligt, Maj-Lis
2011-12-01

  ULJO
Vilken underbar känsla av vemod du förmedlar. Detta var mycket bra skrivet. Bokmärke? ja självklart.
2011-12-01

  SagaArt VIP
Väljer att vända o tolka dessa rader som en fin hyllning till alla underbara människor jag mött under min tid i äldreomsorgen. Sängen må vara ny bäddad men de lever via mig och i mitt hjärta. R.I.P. Tänder ett ljus för dem.
2011-11-30

    Birgersdotter VIP
vacker sorglig text
2011-11-30

  Minkki VIP
väl fångat i ord, Maj-Lis! Ofattbart kan det kännas att livet brusar vidare efter en sådan stund...
2011-11-30

    ej medlem längre
Usch, så bra
2011-11-30

  aol
vackert sorgligt man an ana alla dessa farväl i dessa tomma nybäddade sängar
2011-11-30

    Yarissa
Mycket fint!
2011-11-30

  Ninananonia VIP
Sorgligt.. men man kanske kan det, känna och se inuti...hjärtat..
jag ser det och känner det här .. i din dikt.. vackert...
2011-11-30

    ej medlem längre
Mycket vacker, men ack så sorglig text.
2011-11-30

  Eva Helene VIP
Sorgen obemärkt. Berörande och fint skrivet.
2011-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Maj-Lis
Maj-Lis VIP