känslor som finns hos mig i kväll

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

känslor som finns hos mig i kväll




Det är tyst och stilla

 

det är tyst och stilla

här i rummet hos mig

det är december månad

där utanför mitt fönster

är gräsmattorna gröna

 

jag ser ut i mörkret

ser hur det lyser av

adventsstakar och stjärnor

i fönstren runt omkring

 

mörkret med sitt ljus

i natten förtrollar mig

det är mulet inga stjärnor

syns på himlavalvet

 

längre bort ser jag ljusen

som lyser högt däruppe

på brukets skorsten även

denna advent

 

 

jag känner mig fångad

av tiden som är här och

nu vill jag stanna kvar i känslan

som finns här hos mig i kväll

 

 

röster utanför på vägen

får mig att hoppa till mitt

i stillheten och tystnaden

rösterna är höga låter arga

 

det blir snart tyst igen

jag tänker tillbaka på

den gamla stugan vid

skogens slut

 

den stugan finns i mitt hjärta

ser den inom mig när jag

blundar den är märkt av

tidens tand

 

den platsen där stugan ännu

finns har varit min tillflykt sen

jag var tonåringen behövde

lugn och ro när allt var svårt

och mycket tungt

 

 

 

anits 1 december 2011

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-12-01 23:50



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar.
2011-12-04

    Birgersdotter VIP
Fint och rofyllt
2011-12-02

  aol
stämningsfull vacker skrift
2011-12-02

  poetryGirl
fin stämning av ro
2011-12-02

  Anya VIP
Vackra ord och fin bild.
2011-12-02

  Sofhia Wirström
du tar oss med i stämningen du har, dina ord berör, får en att känna hopp.
2011-12-02

  Eva Helene VIP
Fin stämningsbild här.
2011-12-02

    Maria Malm
Gott att ha platser att besöka, som skänker rofylldhet, även om besöken endast kan ske i tanken.
2011-12-02
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP