Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TOMTAR

Snart så tittar tomtar fram
ifrån alla vrår
Där dom varit gömda
sedan snart ett år
Många sovit sommarsömn
under sten och tuva
Någon gång de tittat fram
men då utan luva
Nu de på alla dörrar knackar på
och vi önskar då
att några klappar få
In och ut de springer
ibland alla husen
Och barnaögon tindrar nu
ikapp med ljusen
Tipp tapp tipp tapp
hör man överallt
Där små tomtenissar
springer runt och fnissar
För dem de ännu några år tar
att lära utav Tomtefar
hur man ensam går till stuga
iklädd skägg och luva
De är tomtens största ansvar
Att önska alla och envar
God Jul och Gott NYtt År
innan dom tillbaks
till sina gömslen går




M-L




Fri vers av Maj-Lis VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-03 13:55



Bookmark and Share


  Kalle.O
Härlig!
2011-12-05

  Anna*
Härlig rytm i denna rimmade lilla goding!
2011-12-03

  Ninananonia VIP
Fint om tomtar :)
2011-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Maj-Lis
Maj-Lis VIP