ibland blir det inte som man tänkt

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ibland blir det inte som man tänkt




Jag ville så gärna

 

jag ville så gärna kände en stor längtan

att gå ut ta en promenad gå efter den

välkända stigen

 

så jag gjorde mig i ordning för att vara

ute länge tog på reflexvästen ville inte

bli på körd om det skulle börja skymma

 

ett par äpplen la jag ner i min ryggsäck

tillsammans med kameran och nyckeln

till lägenheten mobilen den la jag i min

jackficka

 

så på med skorna som jag har broddar på

stavarna fick också följa med annars kommer

jag inte så långt

 

så gick jag ut låste dörren och började gå

det kändes kallt trots att det visade plus

på min termometer men det var inget snö

blandat regn som i går

 

jag gick förbi återvinningen och slängde

dom plastburkar och flaskor jag hade det

var skönt att komma ut jag njöt av gå där

efter vägen

 

det var inte många ute mötte ingen gick

förbi den stora stenen såg kyrkan på håll

gick förbi huset där jag tidigare bott känner

ingen längtan tillbaka som jag hört att

någon sagt

 

det lyste så vackert av ljusstakar och stjärnor

i många fönster jag vet inte vad som hände

plötsligt orkade jag inte längre kraften och

orken var plötsligt borta

 

stod där på vägen var nästan framme vid

stigen den välkända som jag hade tänkt gå

en liten bit efter men jag kände att det var

bäst vända försöka ta mig hem

 

först tänkte jag ringa be någon komma och

skjutsa mig hem men det gjorde jag inte ska

klara mig själv så som barnen brukar säga

jag stannade vilade flera gånger stod stilla

låtsades titta på något

 

när jag såg huset kände jag mig tacksam

att vara hemma satte mig i soffan undrade

vad det var som hände kom att tänka på

blodsockret

 

så jag kollade hur det låg till det var högt

alldeles för högt varför det vet jag inte har

vilat sedan jag kom hem ätit middag men

känner mig trött det är jag varje dag mer

eller mindre det är naturligt för mig

 

 

 

 

anits 4 december 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-12-04 18:14



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Eva Helene
2011-12-05

  Eva Helene VIP
Den välkända stigen finns kvar och väntar på dig till en annan gång. Magiskt foto.
2011-12-05

  Anya VIP
Hoppas diktarjagets blodsocker kom i balans.
2011-12-05

  M M Mannheim VIP
Händelser en helt vanlig dag, eller? Bra poesi iallafall.
2011-12-04

  aol
verkligen grep tag i mej, vet att blodsocker är så livsviktigt,
2011-12-04

  arja savela
Krya på dig och ta det lungt. Kram
2011-12-04

  © anakreon VIP
Gripande, som ett nödrop i natten.
Dina ord kommer att stanna i mitt
minne länge, mycket länge.
Kram
Calle
2011-12-04

  Larz Gustafsson VIP
Ja du, det där med blodsockret...
Där gäller principen: Liten tuva stjälper ofta stort lass.
Det behövs så lite ibland.
2011-12-04
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP