Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spöken Spik o hård borste


Fru Bojan med den stora hatten Herr Malmström med sånger och skratten
Spökhuset vid bron Där varenda unge var spion Gungstolens gung utan
någon i . Var det sant det majjen sa Eller hans fantasi .Och om natten när
den mörka gestalten kunde fånga alla barn ,som inte smög tysta som möss
När dom behövde till toa gå..Huj vilken tid Spänning och dramatik. Den ena
dagen som natten ,var inte den andra lik. Som t.e.x när lillan trampade på
en spik . Aj och oj vad det gjorde ont som bara den. Lärdomen räckte kort
sen var det händerna i taggtråden . Tårarna rann för en stund . Sen var det
glömt igen. Utmaningen att gå in i gamla kvarn Det var bara för dom större
grabbarna i byn Småttingarna pinkade nästan på sig och blev rejält bleka i hyn.
När grabbarna sa att en mjölnare kom ner för trappan utan ben. Med en gammal
lampa i sin hand av fotogén Då blev det nästan skitibyxanfenomen på de minsta
och hemåt fort som f till Charlotte Och Jen. Bleka och andfådda in i källar dörrens
grånad Och vem brydde sig om den hårda borstens hånad . När furstinnan rev i
som tusen gånger förr. Så var det denna gången lindrigare Än att möta mjölnaren
utan ben Vid gamla kvarns utgångdörr ..Tiden gick ...Men det får bli en annan story
annan gång ..Nu är det lite gäspigt . Tajm o sova . Innan man blir dingdong .
Kan bara avsluta med att säja . Ja detta är en autentisk resa . Med en tidsmaskin.
Där rytmen i dess tillvaro är 20tal al la 70tals melodin. Ful , fin. I moll,i dur och så
nåntsans där i mitten . Och så ner i kolkällaren och upp . Frispel och krupp. Men i asfalten kan oxå blommor växa . Och man behöver inte bli en häxa. För att man mött
en för mycket . :)

GOnatt..eller njaee GOmorrn

Mlw




Fri vers av M-Lyn
Läst 217 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-05 02:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

M-Lyn
M-Lyn