Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den egna himmelen

Softa tankar som bomull
i en rensad hjärna
Där mycket för dagen
är slängt längs vägens
dikeskanter
Softa känslor i ett sinne
i ett hjärta I en själ
Som läckt ut en massa
onödig energi

Och tankat på hoppfulla
energiberikande små stationer
Runt om i den existensiella
sfären Och i dess universum

Sorlet är brus i havet
Ilskan en bädd på rosor
Kaoset inlindat i ny jord
som blommar till våren
med många överaskningsarter

Olusten är satt i karantän
på obestämd tid
Frid är ett ekoord i hjärnan
Som milt ropar Välkommen !

Sov i ro alla tokiga tankar
bland gyttja och grus
Själen far nu till nya vidder
med vindens mjuka
smekningar
Galen av längtan att få de
solstrålar med på sin färd
Som alltid följer sina
kärleksfulla moln

Sov i ro tankevirr och känslosnurr
Krama fredens mjukhet
Vila i livets mäktiga andetag
Värna natt
Värna dag

Följ den inre stjärnan
och finn
den egna himmelen




Fri vers av M-Lyn
Läst 380 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-19 00:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

M-Lyn
M-Lyn