eget foto

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




MIN BARNDOMSSTIG

 

jag går på stigen som jag gjort

så många gånger i en tid för mycket

länge sedan går här och minns

den mjuka mossan så skön under

mina bara fötter nu är det frost

marken är frusen nu är det grova

vinterskor med broddar som gäller

 

minns koltrastens vackra sång från

granens topp rådjuret som skyggt

tittade fram bakom den stora stenen

rävens ungar som nyfiket tittade på

mig från kullen en bit bort

 

jag minns grävlingen som fick mig

att vända springa hemåt igen den

gången när jag inte tänkte på att

den är ute och jagar på natten och

det är mörkt

 

nu går jag här igen drömmer om

hur det var den gången i en tid för

mycket länge sedan minnena dom

är många här vid stigens slut

 

bryggan nere vid tjärnen har sett

sina allra bästa dagar det lilla huset

står ännu kvar men är märkt av sol

regn snö och blåst fått nåd av tidens

tand att finnas kvar ännu en stund

 

jag njuter som förr av tystnaden och

stillheten här där jag står ser ut över

tjärnen dom blånande bergen som

reser sig som torn långt bort i fjärran

 

här långt från allfar vägen och stadens

brus stannar jag en stund tänker tillbaka

på åren som försvunnit ändå känns det

som det var igår jag stod här njöt av friden

och lugnet, det här platsen känns ännu

som min plats på jorden

 

 

anits 5 december 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-12-05 17:57



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Så skönt att ha en plats på jorden Anits.
Mycket väl skrivet!
2011-12-10

  ULJO
Undewrbar berättelse
2011-12-10

  Lars Hedlin
En läsning som ger djup känsla!
2011-12-07

  Anya VIP
Mycket fint berättat, målande med ett stänk vemod. gillar!
2011-12-06

    ej medlem längre
Fint berättat. Såg att du också kom med i antalogin. Kul
2011-12-05

  Larz Gustafsson VIP
Jag har själv kommit på mig med att tänka tillbaka en hel del. Inte minst på barndomsåren och hembygden.
2011-12-05

  Eva Helene VIP
Så fint du berättar om tider som flytt. Sköna minnen.
2011-12-05

  Bibbi VIP
Tack att Du tar oss med!
2011-12-05
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP