Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stenfliseögon

 

 

honhan sitter

i fängelsehålan

 

fukt dryper inåt genom väggar

 

ekogolv

 

slippriga

 

 

torntrappa ringlar nedför

 

 

honhan sitter

i fängelse

håla

 

nedkastad för brott

 

honhan aldrig

begått

 

be

gått

 

kärlekens

helande

 

var det största brottet

 

för så länge sedan hade

 

honhan

slutat räkna

 dygnets

vågor

 

vågorna lade sig

helt

stilla

 

med en stenflisa

pillrade

rispade

 

honhan

väggen

 

ringar lades i vattnen

i stammar

 

och en spricka

en springa

 

en springbrunn stämde upp

 

en springa

gav muren

 

däri syntes stjärnor vandra

 

lycka

 

sköljde genom honhan

 

steg ut i klarljus

 

 

tolv vita duvor flög ur

 

stenflisans

 

ögon




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 147 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-08 21:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser