Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fingerborgsgåva

 

 

det är märkligt

hur

mörker

 

kan slukas

sugas upp

 

av regn

 

så mycket att du näppeligen ser vägen

är natten helt oupplyst med

 

 

nattens

oupplysta

 

marmorhud

 

 

sovande stjärnor

 

med sovande månslöjor i moln

 

moder

måne

 

har avklätt sig vandringsskruden

vilken snuddat vid alla veckade pannor

 

tvagar slöjor skira igen

i månsilversjön

 

är det en sådan natt ser du ej vari

du trampar

 

så andas vinden

vindar följas åt

 

en strimma finner

vägfäste genom molnöga

 

du ser

en väg

till dörren

 

du når den ej innan strimfågel

flyger in i molnrede

 

du darra ty du fryser

en stämma når dig

 

se

så många väsen vilka genom doften

ser vägen

 

slut dina ögon

öva dig till litande

litande av det du möter

i doft möter

 

mörkret sugs upp av regn

 

de tårar

vilka aldrig upphör

bäddar in mörkret i ögonbrunn

 

mörkret

sipprar in i själen

 

anden sitter vid härden

med själen i famn

vaggar barnet in i stillro

 

själen är ett barn

barnen leker i ängen med lätta danssteg

är gräs är blommor är moln är bäckar

är regn är sol

är allt det vilket rörelse är

 

anden sjunger

nynnar

 

rörelsens väsen

 

sjunger skönheten

in i vakenljus

 

barnet andas in

doftregnen

 

sköljer ansikte

 i daggens droppe

 

den

droppe

 

vilken fingerborgsblomman

häller i bladskål

 

hon sitter i tornet

 

med vindar

lindandes

doftrankor om

 

december sömmar

hans mantel

 

med

sidentråd

 

nålen glider med klarnat öga

 

kanoten glider

med klarnade linjer

 

fingerborgen

andas

hennes värme

 

falken breder ut skarpblick

 

så andas

kristallvindar

 

regn stiger

stiger in i stjärnvärldar

 

bäddar

marken vit

 

vitdun seglar

vidaredrömmar

 

befriar mörkret ur

den stängda

 

källan

 

december vandrar i

vinterängen

 

med ämbar i handklyka

 

hans doft dröjer kvar

i hjärta

 

ser december honom

snida

ämbaret hon hämtar honungsmjölken i

 

decemberljusets vandring

i möte med

 

värme

 

ämbar

 

ärbar

 

är

 

din




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 181 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-12-08 21:51



Bookmark and Share


  MoonCalled
Vackert :D
2012-01-02

  stella
Poesiterapi....
2011-12-09

  stella
Poesiterapi....
2011-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser