eget foto

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




SNÖ SNÖ SNÖ

  

 

bilen som en silhuett

inbäddad i snö

 

inget jag en tidig morgon

går ut för att sopa av

 

när snön vräker ner jag vet

jag måste ut

 

så går jag hellre än stressar

med att sopa av bilen

 

så jag klär på mig ordentligt

ger mig ut på min promenad

 

hundarna väntar på mig och

jag längtar efter dom

 

det går bra att gå där bussen

åker men när jag kommer in

på småvägarna blir det att pulsa

 

sparken den står kvar på vinden

men i dag har den varit tung att

släpa på

 

det snöar mer och mer blötsnö

det känns kallt trots att det är

nollgradigt

 

glad när jag är framme blir så

underbart välkomnande av mina

fyrfota vänner

 

när det är dags för mig att gå

hemåt är alla vägar plogade

men det blåser kallt

 

skyndar på stegen vill komma

in i värmen dricka en varm

kopp kaffe

 

så skönt det är när jag öppnar

min dörr känner värmen som

välkomnar mig

 

jag gör i ordning kaffebryggaren

sen går jag ut genom dörren

till min altan

 

vill sopa av den och bilen när

jag har ytterkläderna på mig

 

det blåser snör yr runt mig men

plötsligt upphör den jag sopar

av altanen

 

gör plats för sparken som det

är dags att ta ner från vinden

inte just denna dag men kanske

under morgondagen

 

snön har tinat av lite på bilen

men det finns en del att sopa

av och runt bilen

 

den som har bilen bredvid mig

gör precis som han gjort dom

vintrar jag bott här

 

sopar snön mot min bil i stället

för skjuta den framåt i år tänker

jag köpa snösalt och strö runt

min bil

 

tänker inte balansera på hjulspåren

för att stå bra till så det går att

använda motorvärmaren

 

det är gott och värmande med

kaffe när jag kommer in är frusen

och trött när jag kommer

 

det är ändå skönt att ha fått bilen

ren från snö kommer det mera så

blir det inte så mycket att sopa av

 

 

 

 

 

anits 9 december 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-12-10 13:26



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack för en givande läsning!
2011-12-10

    Birgersdotter VIP
Fint
2011-12-10

    maija tuori
Idyllisk bild också ...
2011-12-10

    maija tuori
Tycker om ...känslan att komma in till värmen och kaffe doftar hit ...härligt ..
2011-12-10

  Eva Helene VIP
Fint berättat om din vinterdag.
2011-12-10

  LassO
hör har vi en underbar vinter, var nyss ute och gick med doggys, ganska varmt, bart och ganska skönt, faktiskt...
2011-12-10

  Anya VIP
En fin vinterbild bjuder du på. Och hundarna fick vara med.
2011-12-10

  poetryGirl
Det är lite mysigt med snö, men vi har ingen än...
2011-12-10

    Bo Bjelvehammar
vilket underbart foto, så duktig du är
2011-12-10

  Ronny Berk
vinterdikt med all vithets vara, som alltid väl berättat, tycker om, ja !
2011-12-10
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP