Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som något


gående

kanske kommande ur
skyttegravens absoluta

gråhet

mellan lämnat liv och
aldrig upplevd smärta

faller

talets bokstäver dränkta
ikke i blod men

i en slags frånvaro
av livsfärg




Fri vers (Fri form) av AgnesP
Läst 237 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-12-10 21:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Något kommer gående mellan lämnat liv och oupplevd smärta och jag uppfattar det som vagt spöklikt. Likt en halvt genomskinlig vålnad stiger den dova känslan ur skyttegraven och sveper in den dystra tillvaron i en absolut frånvaro av färger där allt bildar mörka grånyanser och helt saknar glädje och grundton. Till och med talets mest grundläggande bokstäver verkar dränkta, inte i blod, utan snarare i en tjock och odefinierbar sörja av den brist som man ibland upplever när man inte riktigt förmår att känna eller kommunicera. Någonstans i den här dikten känns det som att man befinner sig i ett stillestånd eller bara vandrar omkring i en dimma, som att det som skrivs endast rör sig på språkets avigsida dit ljuset inte riktigt förmår att tränga in och där orden har drabbats av stumhet. Allt som finns är det där diffusa "något" som man inte ens kan sätta fingret på vad det är, mer än att det inger en känsla av obehag. Det är grått, det är färglöst och det är fråvarande, och det sänker sig ner som ett töcken. Eller som en tjock våt filt av avstånd, intresselöshet och apati, parad med ett starkt stänk av overklighet.
2011-12-11

  vera gade VIP
-talets bokstäver dränkta i en slags frånvaro av livsfärg... en mycket stark rad att ta till sig....kan också i snävrare mening appliceras, om man så vill, på novembers gråhet med julens blodröda protestfärger. Många lider av senhöstdepressionen.
2011-12-11

  Minkki VIP
eller fallerfaller ?
2011-12-11

  vera gade VIP
ett förslag: kanske bara ett "faller"? tyngre?
2011-12-11
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP