Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

predikare


utvald
ej av egen vilja
uttagen
ej av egen kraft

en regndroppe
på din läpp

en glimt av ytterligare
och inget denna jord kunde erbjuda
tillfredsställde mera

välsignelse eller förbannelse?


i betraktarens ögon
benämning finnes
men
fåfänglighet
det enda du ser

parfym följa det av kött dölja
förruttnelse
lukten du förnimmer

alla bygger
allt försvinner
fåfänglighet
vad du finner

unga flickors näpna uppsyn
mäns starka armar tränar
för
jordens klädnad
maskars hemvist

ingen därav förtjänar
morgondags beklädnad


idel fåfänglighet


den demente intellektuelle
lika fåfäng han
i sin ungdoms dag

så för skörd
så, så vist

för förvisst

när cirkel sluts
och tid bryts

du ändå tillbaka där du började


gråtandes och naken du kom till denna värld
gråtande och naken du förs ut igen

buren på starka armar du namngavs
buren på starka armar ditt namn griftas åter

aska till aska
jord återgå till jord


din själ

är

ditt

hjärta


ej kropp
-intellekt
-rikedom
-anseende


Ditt hjärta


det ingen annan såg så länge du levde
- förutom du själv

det ingen annan hade tillgång till
- annat än du

det ingen hade förmågan att styra över
- men endast du

Det som är du

Det som förblir du
den dag som slutar
då ingen ny tar vid


Och Allt annat
är endast
fåfängligheternas fåfängligheter

viktiga endast
då denna grund är lagd
och väl förankrad


Om detta må vi lära ut och undervisa
självklara världens matematik


För så länge insikten inte nås
att det på våra dagar är en ände
ingen ände av fåfänglighet lände
under detta himlavalv
och ingen vishet av släkten fås
innan allt förgås
och tid tillbaka till ägare vände





Fri vers av Regular
Läst 335 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-12-13 23:43



Bookmark and Share


  Vici
Contra vim mortis
non est medicamen in hortis

förutom

"Multi vocati sunt, pauci vero electi"

En av mina personliga favoriter;
Predikaren
2011-12-17

    ej medlem längre
Mycket bra skriftat!
2011-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular