Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




BARA EN LITEN STUND

 

jag tänkte att bara en liten stund

skulle jag lägga mig ner läsa vila

mig några minuter

 

så gjorde jag också började läsa

det var bara några sidor kvar innan

jag läst färdigt boken fick veta hur

det slutade till sist

 

när jag så låg där på sängen kände

jag hur all energi jag haft tidigare

bara försvann från mig

 

när jag la mig på sängen var det ljust

utanför mitt fönster, när jag vaknade

såg jag att gatlampan tänts där ute var

det mörkt

 

jag hade sovit ett par timmar boken

den låg bredvid mig glasögonen dom

hittade jag inte först men sen såg jag

dom låg på hyllan på väggen

 

så jag måste ha lagt dom där innan

jag somnade drömde märkliga drömmar

om spindlar stora spindlar som fick

mig att springa fortare och fortare

 

hur jag än sprang så följde dom efter

inte konstigt att jag vaknade av att

jag var varm och svettig

 

undrar så varför jag drömde om spindlar

och varför jag var så rädd för dom det

har jag aldrig tidigare varit

 

jag skulle ju bara vila en liten stund

tröttheten tog över energin jag känt

den var som bortblåst jag behövde

säkert sova en stund när nattsömnen

varit dålig den sista tiden

 

 

 

anits 14 december 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-12-14 15:55



Bookmark and Share


  Anya VIP
Skönt med en vilostund.
2011-12-15

  Lars Hedlin
Låter skönt!
2011-12-15

  ULJO
Lät som en god idé
2011-12-14

    Birgersdotter VIP
ja så bra det behövde du
2011-12-14

  arja savela
jag har också sovit på eftermiddagen, var trött efter läkarbesök!
2011-12-14

  Eva Helene VIP
Låter skönt och välbehövligt.
2011-12-14

  Bibbi VIP
Ja, Du behövde säkert Din vila.
2011-12-14
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP