Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mörkret och natten får med sig många tankar




SAKNAD

 

 

jag känner stillhet och tystnad

nu när natten närmar sig

 

tänder ett ljus ser in i dess fladdrande

låga som ger värme ljus och ro i själen

 

mina tankar går till glädjen jag kände

när vi sjöng många av dom vackra sångerna

som hör adventstiden till

 

den glädje jag kände den dagen önskar

jag ville komma tillbaka med tålamod

så kanske den kommer tillbaka

 

 

jag känner saknad efter dig som stod

mig nära som sen försvann utan ett ord

undrar var du finns nu och vad du gör

 

 

det är så länge sedan men tankarna kommer

nu när natten är här jag kan se dig inom mig

så som jag minns dig vid den tiden

 

 

lyssnar inom mig vill så gärna att krafterna

och orken återvänder vill så gärna få hälsan

tillbaka känna frid i tiden som kommer

 

 

jag tänder ett ljus i advent låter lågan brinna

hoppas mörkret försvinner och att ljuset som

en gång fanns inom mig vill vända om landa igen

 

 

 

 

anits 14 december 2011

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-12-15 00:16



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så stillsam text. Vackert med ljuset även om grubblandet också tar plats för diktarjaget.
2011-12-15

  Tosca
Vackra rader du delar
med dig av.
2011-12-15

  Eva Helene VIP
Stillhet och fina tankar i natten.
2011-12-15

  Bibbi VIP
Du skriver så fint.
2011-12-15

  Lars Hedlin
En härlig och fin ton i denna!
2011-12-15

  ULJO
Underbara tankar du förmedlar och de fina sångerna så här års är både vackra och berörande, det håller jag med dig om.
2011-12-15

  LassO
känner igen känslan, har hämtat hem en del av dessa sånger på Youtube, man kan ju spara ner dom med "realplayer" rätt enkelt numer.... Höra Jussi Björling och faktist Celine Dion med, och dess stämningsfulla röster är härligt. Fast nån stämning så, här är det 3 grader varmt och gräs framme, underbart väder för oss som ledsnat på snön.... har man haft hus ett antal år så gör man det.;)
2011-12-15
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP