Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




torsdag morgon 15 december 2011

 

en ny dag tar sin början

det börjar ljusna utanför

mitt fönster

 

ser ut över nejden det lyser

så vackert och inbjudande

i många fönster

 

det är varmt ute tre plus grader

ser hur det blänker på vägen

ännu en dag när det är halt

 

en svartklädd person kommer

gående efter vägen inga reflexer

tror kanske att gatlyktan hjälper

att synas

 

snart är snön borta som kom i

mängder i slutet på förra veckan

det är inte lika ljust och fint nu

som det var några dagar

 

jag står med min kaffekopp

ser hur fåglarna börjar vakna

ta för sig av maten på fågelbordet

 

strax ska jag äta min frukost

för att lite senare åka till mina

fyrfota vänner en stund vara

deras sällskap ett par timmar

och dom mina

 

så glad att jag har dom min

livlina när det känns mörkt

och tungt

 

 

anits 15 december 2011

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-12-15 08:51



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Fin betraktelse!
2011-12-15

  Anya VIP
En fin här och nu-berättelse. Jaa reflexer är viktigt, tänk om alla kunde förstå det.
2011-12-15
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP