trist när snön försvinner mer och mer

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

trist när snön försvinner mer och mer




Väder

 

det som för några dagar sedan

gladde mig så när jag kunde

ta fram sparken susa nedför backen

 

några sparkturer hann jag med

innan det började regna blåsa

det fina sparkföret försvann

blev till slask

 

inte bara slask på vissa vägar

har det varit rena is halkan det

grus som skulle hålla halkan

borta det blåste i sin tur bort

 

försök till promenader det går

en liten bit sen är det bara att

vända om trots skor med broddar

och stavar

 

jag kände mig som bambi på

hal is när jag tog mig fram mellan

husen till soprummet gruset låg

och flöt i vatten pölarna som var

längs gångvägen

 

jag är glad att jag inte behöver

ut tidiga morna och sena kvällar

men jag både ser och hör att det

finns dom tycker om att vara ute

och sladda runt med sina bilar

 

jag undrar så är det vi som förstört

vår jord så vinter verkar inte vara

vinter numera

 

natten är här i morgon är en dag

önskar solen vill visa sig om bara

en liten stund längtar så efter den

 

 

 

anits 15 december 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-12-16 00:18



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jag längtar också efter sol. hoppas vi får se några strålar idag.
2011-12-17

  Eva Helene VIP
Fin betraktelse och önskar dig en strimma sol i din dag!
2011-12-16

  Bibbi VIP
"jag undrar så är det vi som förstört

vår jord så vinter verkar inte vara

vinter numera"

En befogad frågeställning.
2011-12-16
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP